• 0212 924 16 01
    0532 330 64 86
  • Pzt. - Cts. : 08:30 - 22:00
    Pzr : Kapalı
  • Fatih Sanayi Sitesi C-1 A Blok No: 7  Esenyurt / İstanbul
Otomobil Cam Temizliği Nasıl Yapılır ?
Otomobil Cam Temizliği Nasıl Yapılır ?

* Araba camlarını temiz tutmak için vazgeçilmez 3 temel malzeme cam temizleme spreyi, sünger bez ve gazete kağıdı. Araba camınızı silerken yüzeyde çatlak olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Kullanacağınız bez yumuşak ve tüy bırakmayan kumaşlardan olmalı; camda kireç bırakmaması için, temizlik suyunun mümkünse çeşme suyu olmamasına dikkat edin.
* Araba camlarınızı puslanmaktan korumak için patates kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Soyulmamış ama iyice yıkanmış bir patatesi ortadan ikiye bölün ve bir parçası ile arabanızın ön camını iyice silin. Patatesin camda oluşturacağı ince tabaka puslanmayı engelleyecek.
* Soğuk ve karlı bir günde, sabah işe gitmek için aceleyle evden çıktınız, ne var ki arabanızın ön camı donmuş! Yola bu şekilde çıkmaktan kaçının. Bunun için sabah duş alırken bir tarafta banyoda akan suyu bir kovaya doldurun, böylece hem su kullanımdan tasarruf edersiniz hem de ön cama dökeceğiniz ılık su buzu çözer.
* Araba camlarını, yağmurla birleşmiş toz lekelerinden temizlemek için kola kullanabilirsiniz. Ancak bu işlem sadece cama yapılmalı dolayısıyla kaputu ve motoru korumak için ön camın hemen altına kalınca bir havlu serin. Kola kabarcıkları camlarınızı temizledikten sonra oluşacak yapışkanlığı bol suyla durulayın.
* Arabanız için cam temizleme spreyini kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bir litreye suya çeyrek fincan amonyak ekleyip, kapağı sıkı kapanan bir plastik şişeye doldurun. Camlarınızı, bu karışımı yumuşak bir süngere dökerek temizleyin, kağıt havluyla kurulayın.
* Çeyrek fincan kabartma tozu ve çeyrek fincan bulaşık deterjanını, 4 litrelik suya ekleyerek, bir başka ev yapımı cam temizleme spreyi hazırlayabilirsiniz. Kullanmadan önce karışımı çalkalayıp büyük bir kovanın içine dökün. İçine ılık su ekleyin.
* Arabanızda mutlaka, bebekler için satılan ıslak mendillerden bulundurun. El altında olmaları, gerekli anlarda temiz camlara kavuşmanızı sağlayacak.
* Arabanızın camı yeni yıkanmışken yola çıkmak, camda su lekeleri oluşmasına neden olur. Bunun için camları yıkandıktan sonra, yola çıkmak için kurumasını bekleyin ya da en pratik ve en iyi cam temizleyici olan gazete kağıdı ile iyice kurulayın.

Sosyal medyada bizi takip edin.
E-Bülten'e abone olun.